Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Φτιάξτε μόνοι σας αισθητηριακά παιχνίδια


Τα αισθητηριακά παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη των αισθήσεων των παιδιών σας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγάλες εταιρείες παιχνιδιών επενδύουν πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι ...

Τα παιχνίδια αυτά είναι πολύ σημαντικά και για τη γνωστική/αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Οι αισθήσεις μας μεταφέρουν πληροφορίες για τον κόσμο που μας περιβάλλει: για κάποια παιδιά όμως οι αισθήσεις αυτές είναι πολύ τρομακτικές ή ανύπαρκτες. Το κενό αυτό ή την αδυναμία έρχεται να καλύψουν τα παιχνίδια της αισθητηριακής ολοκλήρωσης. 

Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω εικόνες και δείτε πώς μπορείτε να κατασκευάσετε παιχνίδια αισθητηριακής ολοκλήρωσης για το μικρό σας παιδί- ή ακόμη και ένα δικό σας δωμάτιο!



Με ένα στεφάνι για χούλα χουπ


Με ένα απλό τάπετο

Με αφρώδη παζλ δαπέδου

Με σακουλάκια με ζιπ άνοιγμα κολλημένα στο δάπεδο


Με ένα μεγάλο χαρτόνι από κουτί ψυγείου

How fun is this?! Our 9 month old loved her box of lights! This was a no-cost activity with materials we already had in our house! This post has a ton of other fun activities for babies too- including edible baby sand!
Δεν είναι τέλειο;;; 

Фотография
Και ένα δωμάτιο που έχει την ανάλογη διακόσμηση: φτερά ξεσκονίσματος, σφουγγάρια, άβακα, μουσικά όργανα, διάφορες ταπετσαρίες και χαλιά στο πάτωμα, καθρέπτη και ανάλογο φωτισμό!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου