Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Tα καλύτερα παιχνίδια για τη Γλωσσική Ανάπτυξη (β' μέρος)

 
  • Κούκλες
Οι κούκλες μαθαίνουν στα παιδιά λεξιλόγιο όπως: τα μέρη του σώματος, ενδυμασία, συναισθήματα (χαρούμενη, λυπημένη, πεινασμένη, θυμωμένη κ.λπ.), ρήματα (κάθεται, ξαπλώνει, στέκεται, γελάει, κλαίει, πεινάει κ.ο.κ.). Επίσης το παιδί μαθαίνει μέσα από το παιχνίδι μαζί τους να απαντά σε ερωτήσεις  (Πού-Ποιός-Τί-Γιατί). Τέλος οι κούκλες διδάσκουν και εξασκούν τις κοινωνικές και πραγματολογικές δεξιότητες των παιδιών!



  • Σετ φάρμα
Με το παιχνίδι αυτό τα παιδιά μαθαίνουν τις ονομασίες των ζώων και αναπτύσσουν τη γλώσσα τους, καθώς αρχικά μιμούνται τους ήχους που κάνουν τα ζώα και έπειτα καλλιεργούν και αναπτύσσουν το λεξιλόγιό τους (χρήση επιθέτων, ρημάτων κ.ο.κ.  π.χ. η αγελάδα είναι παχιά, λευκή/άσπρη με μαύρες μεγάλες βούλες, έχει μικρά μαύρα μάτια, μικρή ουρά, μεγάλη κοιλιά, τρώει πράσινο χορτάρι). Επιπλέον μέσα από το ομαδικό παιχνίδι εξασκούνται οι κοινωνικές/πραγματολογικές δεξιότητες των παιδιών όπως με τις κούκλες.


  • Σετ κουζίνας / κουκλόσπιτα
 
Βοηθούν στην ανάπτυξη του λεξιλογίου σε σχέση με το περιβάλλον του σπιτιού, αναπτύσσοντας παράλληλα όλα όσα αναφέρονται στα προηγούμενα παιχνίδια.
 


  • Σετ γιατρού
Το παιχνίδι αυτό προσφέρει όλα όσα αναφέρονται παραπάνω: καλλιεργεί τη μίμηση, εμπλουτίζει το λεξιλόγιο των παιδιών αλλά κυρίως προσφέρει τη δυνατότητα να μιλήσουν τα παιδιά για τα συναισθήματά τους!
 
  • Παζλ, παζλ...κι άλλα παζλ!
Τι να πρωτοπεί κανείς για τα παζλ... πρόκειται για παιχνίδια που αναπτύσσουν το λεξιλόγιο, τις γνώσεις, τις κινητικές δεξιότητες των παιδιών. Μεγάλη ποικιλία και αστείρευτη απόλαυση!
 






 
  • Πλαστελίνες
Από τα καλύτερα παιχνίδια για όλα όσα έχουν μέχρι στιγμής αναφερθεί συν την ανάπτυξη της φαντασίας.... και μπορείτε να τις φτιάξετε και μόνοι σας!
 
 

 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου