Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

AAC ή αλλιώς ΕΕΕ...

 Και τι είναι αυτό;;



Φαντάζεσαι να μη μπορείς να μιλήσεις; Φαντάζεσαι να θες να επικοινωνήσεις και να μη βρίσκεις τον τρόπο; Οι σκέψεις και τα συναισθήματά σου να σε πλημμυρίζουν, αλλά να μη μπορείς να βρεις διέξοδο έκφρασης. Πόση μοναξιά πίσω από αυτή την αδυναμία σου; Μόνος/η ανάμεσα σε τόσους ανθρώπους...


Αυτό ακριβώς είναι η Επαυξητική Εναλλακτική Επικοινωνία: η χρήση τρόπων επικοινωνίας με το περιβάλλον σου. Είτε είσαι αυτιστικός, είτε με νοητική υστέρηση ή βαρηκοία, είτε έχεις υποστεί αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή μια κρανιοεγκεφαλική κάκωση..ό,ποια κι αν είναι η αιτία, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να έρθεις σε επαφή με το περιβάλλον. 

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της Επαυξητικής και Εναλλακτικής Επικοινωνίας σε όλο τον κόσμο. Ο ρόλος του λογοθεραπευτή σε τέτοιες περιπτώσεις  είναι να σε μυήσει στον κόσμο της ΕΕΕ: η χρήση συστημάτων ΕΕΕ δεν αποκλείει τη χρήση της γλώσσας. Μάλιστα, σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, η ΕΕΕ πολλές φορές ενισχύει τη λογοθεραπεία και ανοίγει το δρόμο στη γλωσσική επικοινωνία (όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό)! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου